Welkom bij vanDRAANENadvies. Jouw partner voor het in kaart brengen en ontwikkelen van talent. Assessment & Development, wetenschappelijk, talentgericht, maatwerk.

Een assessment geeft comfort

Een podcast.

"De eyeopener die ik vaak zie gebeuren, is dat mensen ineens snáppen waarom ze iets wel of niet goed kunnen. En dat dat hoe dan óók een kracht is..."

Met podcastmaker Sybren Visser ging ik in gesprek over mijn professie en mijn passie. Als assessmentpsycholoog zet ik - vanzelfsprekend - mijn analytische capaciteiten in. Maar ook maak ik gebruik van mijn vermogen om gedrag te lezen en terug te vertalen naar drijfveren. En die zijn door middel van de TMA (Talenten Motivatie Analyse) wetenschappelijk in beeld gebracht. Doel: voorkeursgedrag en getoond gedrag onderzoeken in relatie tot het gewenste gedrag. En dat heeft alles te maken met strategisch talentmanagement.

Door de talentenanalyse weten we wat het voorkeursgedrag is; dat staat op papier. Het getoonde gedrag zien we tijdens de assessmentdag in de verschillende simulaties. Of, in het geval van een korter assessment, tijdens de kennismaking en in het gesprek. Wanneer het gaat om een selectie- of ontwikkelassessment, is er ook sprake van gewenst gedrag dat is geformuleerd door de werkgever. En dat geheel geeft een beeld van een match. Of juist geen match. En ook dat is niet erg...

Weten waarom óók het helder hebben van een mismatch juist goed is? Luister naar deze podcast.

Meer weten over assessments? 
Bel voor een (online) afspraak!


___________________

Podcast door Sybren Visser. Luistertijd 10 minuten.