Welkom bij vanDRAANENadvies. Jouw partner voor het in kaart brengen en ontwikkelen van talent. Assessment & Development, wetenschappelijk, talentgericht, maatwerk.
Schrijfsels. Blogs. Gedachten. Inspiratie.
...en schrijfsels

Kennis delen is
kennis vermenigvuldigen

(Trans)persoonlijkheid

20 april 2020

Over hoe de transpersoonlijke benadering bijdraagt aan 'gewone' assessments.
In mijn werk houd ik me bezig met arbeidspsychologisch onderzoek. Daarbij maak ik gebruik van een prachtig, wetenschappelijk onderbouwde methodiek.

Meer lezen

Nabijheid door afstand

30 maart 2020

Over hoe de 'anderhalvemeter-samenleving' tot verbinding kan leiden.
Eén van de meest gehoorde zinnen deze tijd is: 'houd 1,5 meter afstand'. En die is gek voor ons...

Worden wie je bent... wat een onzin

9 december 2019

Het klinkt mooi, natuurlijk. Deze zin wordt dan ook regelmatig gebezigd door velerlei trainers en coaches. Oprecht ook, overigens, want de intentie is goed. En dan wordt vaak verwezen naar de metafoor van de rups die een vlinder wordt.

Een assessment geeft comfort

22 oktober 2019

"De eyeopener die ik vaak zie gebeuren, is dat mensen ineens snáppen waarom ze iets wel of niet goed kunnen. En dat dat hoe dan óók een kracht is..."
Een podcast

Gelijk of gelijkwaardig?

22 augustus 2019

"If you judge a fish by its ability to climb a tree, it will believe it's whole life that it is stupid". Een prachtige quote van Einstein, die al langer over het web zwerft.Iedereen ziet de (on)logica hiervan. En toch...

Over hoe 'De Morrighan' in mij ontwaakte

ergens in 2003

“Het mooiste wat we kunnen ervaren is het mysterie. Het is de bron van alle ware kunst en wetenschap.” Albert Einstein (What I believe, 1930). Een schrijfsel uit mijn studietijd (2000 - 2004).