Welkom bij vanDRAANENadvies. Jouw partner voor het in kaart brengen en ontwikkelen van talent. Assessment & Development, wetenschappelijk, talentgericht, maatwerk.

Credits: 
Productie en  regie door Jan Boesten - Introducing Gallery
Music by Eyra Moon

“You cannot have exterior development
without
interior development to hold it in place"

(Ken Wilber)

Zij is...

De film geeft precies weer waarom ik zo houd van mijn vak.
Daar hoort bovenstaande quote bij. Eén van mijn favorieten, die perfect omschrijft hoe ik in het leven sta en waarom mijn werk mijn passie is. 

Al zo’n 20 jaar is mensontwikkeling mijn passie en expertise, in verschillende rollen. Vanuit een fascinatie voor 'het fenomeen mens' heb ik HBO Menswetenschappen gestudeerd aan de Academie Integrale Menswetenschappen.

Ik behaalde daar de bachelor en gelijktijdig studeerde ik af aan de Open Intercultural University met een academische bachelor in Transpersonal Counselling (cum laude, mag ik met trots zeggen :-) ).

Een opleiding die mij paste als een jas. Ik leerde de achtergronden kennen van alles waar ik mij mijn leven lang al over verwonderd had. Hoe zit een mens in elkaar? Waarom doet -ie wat -ie doet? Wat weten wij over het brein? Over gedrag? En wat is er nog meer eigenlijk? Wat is 'leven'? Enzo, enzo, enzo...

De transpersoonlijke psychologie is één van de vakgebieden binnen de psychologie; de bestudering van menselijk bewustzijn en de manifestatie ervan in het menselijk gedrag.

Het gaat dus over bewustzijn. En dat bedoel ik heel praktisch: inzicht verkrijgen in hoe en waarom dingen zo werken. Hoe gewaarwording werkt, hoe lichaam, intellect, ziel en geest op elkaar inwerken, bewustzijnsontwikkeling en natuurlijk de wisselwerking met de buitenwereld.

Als assessmentpsycholoog ben ik gespecialiseerd in arbeidspsychologisch onderzoek en doe ik talentanalyses. Meten leidt tot weten. Oók als het over mensen gaat. En vanuit de visie dat een mens méér is dat alleen de persoonlijkheid.

Het vakgebied van integraal talentmanagement sluit daarmee aan op die van de integrale psychologie. Hier vind ik balans tussen analytisch onderzoek, de diepte-psychologie van de kandidaat, het vinden van de praktische vertaalslag en concreet advies.

Mijn grote 'why' is "het vergroten van Bewustzijn", in het groot en in het klein.
Dat gaat verder dan alleen de 'zakelijke assessments'...  Dus ook particulieren met vragen over 'hoe' en 'wat dan' zijn van harte welkom!

~

Ik heb een happy life. Met mijn lief woon ik al veel jaren in Leusden. Onze drie kinderen zijn uitgevlogen en hebben hun eigen happy life. Mooie processen om te zien en wat fijn dat we nog iedere week samen een hapje eten! 

Ik houd van buiten zijn, vooral als het onstuimig weer is. Met storm langs de zee lopen is geweldig. Zoals je in de film kunt zien: schommelen is een jeugdliefde, dat kan ik nog steeds uren doen! Humor is een geweldig levenselixer. Wine & dine met vrienden is fijn. Dansen en lezen ook. En oh ja, chocola. :-)

En zij zeggen...